A 2020-as KÖNYVELŐFESZTIVÁLon az ADOCAMPUS készitett egy offline nyomtatott különszámot, amiben lehetőséget kaptam én is cikk írásra. Az online világban itt teszem közzé először a cikket. Idén nagyon aktuális lesz, hisz 2020 július 1-től nagyont változik a világ. Küld el ügyfelednek ezt a cikket, ha Téged kérdez.

Hogyan válasszunk számlázóprogramot ügyfelünknek?

Könyvelőirodaként fontos az, hogy az ügyfelek szakértőként a könyvelőjükre a tevékenységükhöz kapcsolódó adminisztrációs területen, ezért fontos, hogy egy könyvelő tudjon olyan számlázóprogramot ajánlani az ügyfelének, ami megfelel a céljainak.

2020 júliusától néhány kivételtől eltekintve minden olyan számlát be kell küldeni a NAV felé ami nem magánszemély felé lett kiállítva, de 2021-ben már ezeket is be kell küldeni. Célszerű egy körben megoldani az átállást, és már most a megfelelő programot javasolni az ügyfélnek.

A 2020-as KÖNYVELŐFESZTIVÁLon az ADOCAMPUS készitett egy offline nyomtatott különszámot, amiben lehetőséget kaptam én is cikk írásra. Az online világban itt teszem közzé először a cikket. Ideén nagyon aktuális lesz. Ha könyvelőprogram váltáson gondolkodsz, mindenképp olvasd el.

 

Hogyan válasszunk könyvelőprogramot?

Tipikus, hogy a könyvelő az első könyvelőprogramját nem maga választja. Az első munkahelyén megmutatják és megtanítják neki azt, amit az iroda használ. És ha egyszer önálló útra lép a könyvelő, jó esély van rá, hogy azzal a programmal fog tovább dolgozni.

Lehet, hogy nem ez a jó út. Az önállósodás egy nagy döntési helyzet, érdemes megfontolni, hogy melyik programmal vágunk neki, hiszen nagy mértékben fogja befolyásolni a munkánk hatékonyságát.

Az ExcelGuru Bankkonvertálók közül jelenleg a 37 és 39 verziók elérhetőek. A két konvertáló csak fnkcionalitásában tér el egymástól. A 39-es verzió sok új okos funkciót kapott, amik nagyban megkönnyítik a bankkönyvelést, például a vevő és szállító számlák kiegyenlítését.

Első alkalommal érdemes a 37-es verziót kipróbálni egy egyszerűbb 50-100 tételes bankszámlatörténettel, és ezen begyakorolni a feldolgozást, megalkotni a kontír szabályokat, végigpróbálni a funkciókat.

Azt mindenki saját maga kell, hogy eldöntse, neki melyik verzió "fekszik jobban".

A piacon jelenleg elérhető bankszámla feldolgozó megoldások összehasonlítása. A lista nem feltétlenül teljes, és elképzelhető, hogy egyes elemei a programokfejlesztésének megfelelően változnak.

Alkategóriák