Könyvelés 3.0 UPDATE - újdonságok
Mi változott 3 hónap alatt? Vissza és kicsit előre is tekintünk az augusztusi Könyvelés 3.0 előadóival egy online workshop keretén belül. Csatlakozz hozzánk fotelkonferencia üzemmódban. A részvétel ingyenes.
Hogyan folytatódott a digitalizáció? · Könnyebb volt 2020 a 3.0-ás könyvelőknek? · Még mindig nem késő átvenni a legjobb módszereket · Az úttörők tapasztalatai
Könyvelés 3.0 Update
2020.11.26. 14:00 - 16:00
Online az ADOCAMPUS-on
Könyvelés gyorsan és hatékonyan, 2020-as módszerekkel
Billingo, a számlázóprogramok új szintje | NAV 2.0 egy gombnyomásra | Banki adatok még egyszerűbben | Automatikus kontírozás, gépi tanulás | IMA - 2020 újításai | Billcity: Dolgozz együtt az Ügyfeleddel koncepció | Relax - Integrációk és automatizmusok kora| Beosztásom.hu - új dimenzió a bérszámfejtésben!
Mi az a Könyvelés 3.0? És mi ért update?
Sokat fejlődött a könyvelés módszertana és technikai megoldásai, mióta nyugdíjaztuk diákéveink egyik "kedvenc" emlékét, a franciakockás lapot.
A könyvelőprogramok megjelenésével beléptünk a digitalizált Könyvelés 1.0 korszakába, ahol a fókusz a számítógépes könyvelésen volt. Számos informatikai cég vágott bele a könyvelőprogramok fejlesztésébe, és működött az ügyfeleik nagy örömére. Mindenki örült, hogy nem kell kézzel könyvelni. És ez így is maradt másfél-két évtizeden keresztül.
Néhány könyvelőprogramban elkezdtek megjelenni az adatimport funkciók, és megkezdődött a Könyvelés 2.0 korszak, amikor a hangsúly az adatimportáláson volt. Mindenki örült, hogy sokkal könnyebb adatot rögzíteni, sőt, a piacon ezzel párhuzamosan elkezdtek megjelenni a könyveléstámogató rendszerek is.
És eljött 2018, amikor legnagyobb innovátorunk, a NAV is begyújtotta a rakétákat, megszületett az online pénztárgép, a számla adatok beküldése a NAV felé és egyéb hasonlók. 2020 végére olyan informatikai infrastruktúra jön létre, hogy egy adott vállalkozás szinte minden könyvelést igénylő tétele látszani fog a NAV-nál. Jelentős adatvagyon halmozódik fel, amiből minden vállalkozás – valamint a könyvelője is – vissza tudja tölteni az adatait.
És ezzel kezdetét veszi a Könyvelés 3.0 korszaka, ahol rendszereket kapcsolunk össze. A könyvelőprogramok automatikus adatimportra lesznek képesek, beszippantva az adatokat a könyvelést támogató rendszerek szervereiről. A rendszerek a háttérben kommunikálnak egymással.

Az UPDATE pedig onnan jön, hogy ez az online esemény részben kapcsolódik az augusztus 25-i valós workshophoz, de akkor is hasznosnak fogod találni, ha azon nem voltál ott.
Felkészültél a Könyvelés 3.0 korszakra?
Ha Te még a Könyvelés 1.0 korszak módszereivel dolgozol, akkor biztos, hogy versenyhátrányban vagy a konkurenciádhoz képest. Gyere el a Könyvelés 3.0 Workshopra, és segítünk neked szintet ugrani.

Ha Te a Könyvelés 2.0 korszak megoldásait alkalmazod, akkor jó esélyed van arra, hogy sikerrel vedd a következő időszak kihívásait. Azonban mindenképp ajánlatos újragondolnod, hogy van-e olyan terület, amit érdemes fejlesztened, hogy versenyelőnybe kerülhess a többi könyvelőhöz viszonyítva. Gyere el a Könyvelés 3.0 Workshopra és legyél még jobb könyvelő.

Ha Te már most Könyvelés 3.0 kompatibilis könyvelő vagy, gyere el a workshopra, hogy mi tanulhassunk Tőled. Te pedig meg tudod nézni, milyen alternatív megoldások vannak a piacon.
Workshopunk mindenki számára remek lehetőség lesz új szakmai kapcsolatok építésére is.
A Könyvelés 3.0 Update csak online látogatható esemény. Később visszanézhető lesz a az eseményre regisztrálók számára. Regisztráció nélkül nem tudsz részt venni az eseményen online sem.
Tapasztalt előadóink visszatekintenek a 2020-as évükre könyvelői és könyvelési szemszögből. Az előadásban Elmondják, miben változott meg mindennapi munkájuk a modernizációval.
Előadók és témák
A Workshop témaköreinek összeállításánál különös hangsúlyt helyeztünk az aktualitásokra. Igyekeztünk a könyvelés területét tágabban értelmezni, nemcsak könyvelőprogram megoldásokat, hanem a könyvelőirodai folyamatok optimalizálását, bérszámfejtést támogató megoldást is beletettünk.

Sárospataki Albert - Billingo Könyvelői szupersztráda - Billingo 2021

A könyveléstámogató szolgáltatások akár minden másodpercben a kezed alá dolgoznak. A Billingo Könyvelői asszisztens megspórolja az időd legnagyobb részét, amit eddig az adatrögzítésre és adategyeztetésre fordítottál. Egyetlen könyvelői fiókkal kezelheted az összes ügyfeledet. Mindezt ingyen. Sőt, ha könyvelő vagy, a Billingo számlázó funkcióit is megkapod ingyenesen időbeli korlátozás nélkül.
billingo.hu/konyveloknek

Várdai Béla - RELAX Integráció és közösségépítés

A Relaxosok másképp gondolkodnak a könyvelőprogramról. Céljuk az, hogy a a könyvelő csak irányítsa a könyvelőprogramot és a program dolgozzon automatán a könyvelő helyett. A Relax könyvelőprogram fejlesztési irányait az ügyfelek határozzák meg közvetlenül. A 2020-as év újdonságait mutatják be a közönségnek az egyik ügyfelük szempontjából, aki idén vezette be a Relaxot és azóta egyszerűbb lett a munkája. A prezentációban az egyik első Relax Ügyfél, Metzger Anikó lesz a partnere.
relaxkonyveloprogram.hu

Nagy Patrik - Beosztasom.hu Munkaidő beosztás és jelenléti ív online

Felhő alapú egyszerűen kezelhető munkaidő beosztás és jelenléti ív megoldásával Nagy Patrick az új generációs könyveléstámogató rendszerek fejlesztői közé tartozik. Másképp gondolkodik ő is,így hamar megtalálta az összhangot a könyvelés digitalizációját zászlóshajójukra tűző felhőalapú könyvelőprogramokkal. Előadásából megtudhatod, hogyan tudod sokkal hatékonyabban adminisztrálni a munkavállókat.
Beosztasom.hu

Szabó Dénes - Billcity A könyvelő és ügyfele kapcsolata
+ Számla Workflow

A Billcity legújabb fejlesztésével online felületen papírmentesen lehet követni egy számla útját a könyvelőirodán belül, sőt akár azon kívül is. Egyedileg testre szabható folyamatokat állíthatsz össze magadnak a könyvelőirodád igényei szerint, és minden számlának látni fogod az útját és a státuszát.
billcity.hu

Ódor Péter: IMA ERP Fókuszban az információ áramlás: számlák és számlaképek

Az “Így könyvelünk mi” csapatában könyvelőiroda vezetők osztják meg tapasztalatukat, arról, hogy az új digitális megoldásokon alapuló eszközökkel hogyan alakították át irodáik működését.
Céljaik a tanácsadói tevékenység erősítése, Könnyebb megfelelés a határidőknek és a modern és zöld iroda.
Hogy mi a Titkuk?
Hatékony belső munkafolyamatok
Információ és feladatmegosztás
Kapacitás átszervezés Szeretnél segítséget kérni kollégától aki szakmabeli és tud segíteni az új megoldások bevezetésében? Állnak rendelkezésre :).
igykonyvelunkmi.hu

Kérdések és válaszok Az online workshop alatt beérkezetkérdések megválaszolása

Az előadók és csapatuk végig figyelik az előadások alatt érkező kérdéseket és igyekeznek megválaszolni azokat az előadások után. Kérdezzetek bátran!

Miért ajánljuk Neked a részvételt?
Idén nem igazán voltak ősszel könyvelő konferenciák a pandémiás helyzet miatt. Ugyanakkor a fejlődés nem áll meg, a digitalizáció megy tovább. Ne hagyd, hogy elmenjen melletted! A Nagy cégek megoldásairól sokat hallottál már. De vannak kisebb cégek, gyakran nagyon jó ötletekkel, jól működő könyvelést könnyítő megoldásokkal. Nem kell neked végigpróbálni mindent, hogy megtaláld a legjobb módszereket. Elég, ha meghallgatod azokat a szakembereket, akik már végigvezettek számos könyvelőt és könyvelőirodát a modernizáció útjánt.
Ajánljuk a részvételt azoknak, akik gyakorlati tapasztalatias beállítottságúak, és szívesen tanulnak "Best Practice" technikákat.
Nem ajánljuk a részvételt azoknak, akik jobban szeretik az elméleti tananyagokból elsajátítani a tudást, és inkább végigpróbálnának minden lehetőséget.
Szintén nem ajánljuk azoknak, akik szeretik a huszadikai stresszt és a bemájusodást.
Ötlet és házigazdák
A könyvelés 3.0 Workshop ötlegazdái Ódor Péter és Gábor Tamás. Egy hosszan elnyúló szakmai beszélgetés vége felé jött elő az, hogy milyen kár, hogy nincsen önszerveződő könyvelői konferencia, ahol tényleg azok adnak elő akiknek jól működő megoldásaik vannak, nem pedig a "szokásos" nagyobb cégek.
Ez volt 2020. augusztus 25-e, mely a résztvevők szerint igen jól sikerült. De a pandémiás helyzet miatt sokan nem tudtak részt venni az eseményen, ezért született a döntés, hogy folytatjuk a workshopokat.
Első alkalommal visszatekintünk az elmúlt hónapokra, és előrenézünk 2020 év végéig. Nehéz év ez, lassan ideje, hogy vége legyen. Ha részt veszel a workshopon,megtanulhatod, hogy legyen 2021 könnyebb Neked. És bár az élő konferenciák feelingjét nem adhatjuk vissza, biztosak vagyunk benne, hogy a online workshop hasznossága elfeledtetni a hangulat hiányát.

Ódor Péter

Az IMA ERP szíve, lelke, motorja. Nagy hangsúlyt fektet az ügyfelek edukációjára. Mindig keresi az új technológiákat, új megoldásokat. Könyvelő konferenciákon ő teszi fel a legjobb kérdéseket.

Gábor Tamás

ExcelGuru, a Relax könyvelőprogram marketingese, Könyvelői közösségépítő.
Adathalmazokat emel át rendszerek között, hogy a könyvelők életét könnyebbé tegye.
Részvételi díjak
A részvételi díjról áfamentes számlát állítunk ki a regisztráció során megadott adatok szerint. A számlát emailben küldjük ki.
Online Workshop részvétel
0
Ft/jegy
  • INGYENES
  • Összes előadás
  • Videófelvétel
JELENTKEZÉS
Videófelvétel visszanézés
0
Ft/jegy
  • INGYENES
  • Összes előadás
  • Videófelvétel
JELENTKEZÉS
Előadások
Az interaktív workshop jelleg miatt az előadások kicsit csúszhatnak. Cserébe viszont remek a hangulat.

14:00 Sárospataki Albert - Billingo

Könyvelői szupersztráda - Billingo 2021

14:20 Ódor Péter - IMA ERP

Fókuszban az információ áramlás
Számlák és szamlakepek

14:40 Szabó Dénes - Billcity

A könyvelő és ügyfele kapcsolata
+ Számla Workflow

15:00 Várdai Béla & Gábor Tamás

Integráció és közösségépítés

15:20 Nagy Patrik - Beosztasom.hu

Munkaidő beosztás és jelenléti ív online
Mi is az a Beosztásom.hu?

15:40 Az előadók

Kérdések és válaszok

Speciális feltételek vírushelyzetre
A Könyvelés 3.0 Update online workshop megrendezésének nincs pandémiás akadálya. Otthonról vagy az irodásból csatlakozhatsz.
Mint ismert 2020-ban az egész világra kiterjedő COVID járvány miatti óvintézkedések voltak, melyek korlátozták bizonyos létszám feletti rendezvények megszervezését. A Könyvelés 3.0 Workshopot még meg lehetett rendezni augusztus végén, de novemberben erre már nem vállalkoznánk. Biztonság mindenek előtt. Ennek megfelelően járunk el, betartjuk az Operatív Törzs, illetve Magyarország Kormánya által elrendelt óvintézkedéseket.
Az, hogy egy online rendezvényen ingyenes a részvétel, nem jelenti azt, hogy a szervezők és az előadók nem fektetnek bele időt, pénzt, energiát. Az ötletgazdák köszönik az előadók fáradozásait és a online résztvevők érdeklődését is. Külön köszönet Zádori Jácintnak és az ADOCAMPUSnak, hogy technikai támogatást nyújtanak a projecthez.
Szervezés
Szervező: ExcelGuru.Info