IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!

A könyvelés nem állt meg és egyenlőre úgy tűnik a könyvelőknek sem lett kevesebb munkájuk. Inkább csak kissé átalakult. Pandémia után, digitalizáció közben, két NAV leállás között, egy új digitálisabb könyvelési korszak hajnala után vagyunk. A gazdaság újraindul, a könyvelésnek mennie kell tovább. Ha érdekel, hogy milyen irányba változott a könyvelés, kíváncsi vagy az az új lehetőségekre, akár tízszer gyorsabb megoldásokra? Gyere el a Könyvelés 3.21 Workshopra! JELENTKEZZ MOST, HOGY BIZTOS LEGYEN A HELYED!
Miben más a 3.21-ás szemlélet mint a korábbi? Most irányba állítunk!
· A legjobb módszerek · Egyszerű megoldások · Azoktól akik már áttértek az új módszerekre
Könyvelés 3.21 Workshop
2021.11.04.  9-00-16:00
Sugár Mozi Budapest
Könyvelés gyorsan és hatékonyan 2021-es és azon túl is a jövőbemutató modern módszerekkel
Új technikai lehetőségek
Bevált módszerek tapasztalt felhasználóktól
Számlázóprogram marketplace | NAV 3.21 és társai| Nagy összehasonlítás: számlakép és számla adatok | Automatikus kontírozás, gépi tanulás | Így könyvelünk mi | Pénzmosási nyilvántartás (PMT) elektronikusan, egyszerűen | Könyvelj felhőben - könyvelj távolról! | Könyvelés Workflow
Mi az a Könyvelés 3.21?
Sokat fejlődött a könyvelés módszertana és technikai megoldásai, mióta nyugdíjaztuk diákéveink egyik "kedvenc" emlékét, a franciakockás lapot.
A könyvelőprogramok megjelenésével beléptünk a digitalizált Könyvelés 1.0 korszakába, ahol a fókusz a számítógépes könyvelésen volt. Számos informatikai cég vágott bele a könyvelőprogramok fejlesztésébe, és működött az ügyfeleik nagy örömére. Mindenki örült, hogy nem kell kézzel könyvelni. És ez így is maradt másfél-két évtizeden keresztül.
Néhány könyvelőprogramban elkezdtek megjelenni az adatimport funkciók, és megkezdődött a Könyvelés 2.0 korszak, amikor a hangsúly az adatimportáláson volt. Mindenki örült, hogy sokkal könnyebb adatot rögzíteni, sőt, a piacon ezzel párhuzamosan elkezdtek megjelenni a könyveléstámogató rendszerek is.
És eljött 2018, amikor legnagyobb innovátorunk, a NAV is begyújtotta a rakétákat, megszületett az online pénztárgép, a számla adatok beküldése a NAV felé és egyéb hasonlók. 2020 végére olyan informatikai infrastruktúra jön létre, hogy egy adott vállalkozás szinte minden könyvelést igénylő tétele látszani fog a NAV-nál. Jelentős adatvagyon halmozódik fel, amiből minden vállalkozás – valamint a könyvelője is – vissza tudja tölteni az adatait.
És ezzel kezdetét veszi a Könyvelés 3.0 korszaka, ahol rendszereket kapcsolunk össze. A könyvelőprogramok automatikus adatimportra lesznek képesek, beszippantva az adatokat a könyvelést támogató rendszerek szervereiről. A rendszerek a háttérben kommunikálnak egymással.
És ekkor beköszöntött a pandémia korszak több szakasza, mely hirtelen lökést adott a könyvelés digitalizációjának. Az első hullámot még mindenki úgy élte meg, hogy majd elmúlik és az élet megy tovább. De 2021 tavaszán a harmadik hullámban már látszott, hogy jó döntés volt digitalizálódni, online megoldásokat használni rendszereket összekötni, egyszóval Könyvelés 3.0 koncepcióra váltani.
Most 2021 nyara van, a harmadik hullám után, a negyedik hullám előtt vagyunk. Megnyugodhatunk és megpihenhetünk? Vagy most kell még egy fokozattal feljebb kapcsolni? Nézzük, mit tartogatnak még idénre a könyvelési szakma jelentős innovátorai.
Felkészültél a következő fokozatra?
Ha Te még a Könyvelés 1.0 korszak módszereivel dolgozol, akkor biztos, hogy versenyhátrányban vagy a konkurenciádhoz képest. Gyere el a Könyvelés 3.21 Workshopra, és segítünk neked szintet ugrani.

Ha Te a Könyvelés 2.0 korszak megoldásait alkalmazod, akkor jó esélyed van arra, hogy sikerrel vedd a következő időszak kihívásait. Azonban mindenképp ajánlatos újragondolnod, hogy van-e olyan terület, amit érdemes fejlesztened, hogy versenyelőnybe kerülhess a többi könyvelőhöz viszonyítva. Gyere el a Könyvelés 3.21 Workshopra és legyél még jobb könyvelő, ismerd meg és használd ki a rendszerek integrációs lehetőségeit is..

Ha Te már most Könyvelés 3.0 kompatibilis könyvelő vagy, gyere el a workshopra, hogy megtartsad a piaci helyzetelőnyödet és hogy mi tanulhassunk Tőled. Te pedig meg tudod nézni, milyen mostanában megjelent új megoldások vannak a piacon.
Workshopunk mindenki számára remek lehetőség lesz új szakmai kapcsolatok építésére is.
Válassz kedved szerint a jegyek közül. A helyszíni jegyek száma korlátozott a terem kapacitásának megfelelően. Vásárold meg a jegyedet még ma, hogy biztos legyen a helyed. Kiállítói jegyek előzetes egyeztetést igényelnek, ezért ha ilyen jegyet szeretnél, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot.
Előadóink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek szakterületükön. Az előadásban segítségükre lesz egy olyan könyvelő, aki napi szinten használja megoldásaikat. Így garantált, hogy nem csak előadnak róla, hanem gyakorlati a rutinban is benne vannak. Elmondják, miben változott meg mindennapi munkájuk a modernizációval.
Előadók és témák
A Workshop témaköreinek összeállításánál különös hangsúlyt helyeztünk az aktualitásokra. Igyekeztünk a könyvelés területét tágabban értelmezni, nemcsak könyvelőprogram megoldásokat, hanem a könyvelőirodai folyamatok optimalizálását, szerződések kezelését, műszaki megoldásokat és aktuális adózási témát is beletettünk.

Sárospataki Albert - Billingo Billingo Marketplace

Az elmúlt időszakban a Billingo még nagyobb fokozatra kapcsolt a fejlesztések terén. A Billingo Marketplace alatt megtalálható minden integráció és együttműködő jövőbe mutató megoldás vállalkozók és könyvelők számára. A rendszerek kommunikációja egymással még egyszerűbb lett. Fedezd fel Te is a lehetőségeket amivel a Billingo megkönnyíti a munkád és az ügyfelekkel való együttműködésed. A Billingo Marketplace csak regisztrált felhasználóknak érhető el a https://app.billingo.hu/marketplace honlapon, de ne feledd, a Billingo minden könyvelőnek teljeskörű számlázó funkciót tartalmazó  ingyenes könyvelői fiókot ad, melyben egy helyen kezelheted az ügyfeleidet adatait is.
billingo.hu/konyveloknek

Nagyné Varga Mária MOSS után OSS, az EU-s áfabevallások rejtelmei

Mária több mint 20 éve mérlegképes könyvelő. Könyvelőirodájuk családi vállalkozás, melyben nagyobbik fiával együttműködve a feladatokat megosztva, ketten egyengetik az ügyfeleik és az iroda útját. Mária már 15 éve papírmentes irodában gondolkodik, modern, digitális könyvelő. Könyvelt partnereik között több olyan is van aki nemzetközi webáruházat üzemeltet. Emiatt mélyen beleásta magát a témába, olyannyira, hogy egy szakkönyvet is kiadott róla nemrégiben. Az EU-s áfabevallásokhoz kapcsolódó változásokat fogja nekünk bemutatni az Etsy marketplace példáján keresztül.
Etsy adózási és számlázási útmutató

Várdai Béla - KapuSegéd Ügyfélkapu és cégkapu üzenetek automata kezelése egyszerűen

Bár Bélát elsősorban a Relax könyvelőprogram kapcsán ismerjük, most egy friss fejlesztést fog bemutatni az előadásában. Könyvelőirodájában 700 feletti ügyfélszám miatt rengeteg ügyfélkapus és cégkapus üzenet érkezik. Volt olyan hónap, hogy ez meghaladta az ezret amikor a NAV kiküldte a könyvelőknek a gépjárműadós üzeneteket. Béla elhatározta hogy rendet tesz.
Nagy Patrikkal már bizonyítottan hatékonyan dolgoztak együtt a Beosztásom.hu Relax integrációján. Közös munkájuk eredményét láthatjuk, melyet egy hosszabb fejlesztési folyamat  előzött meg.
KapuSeged.hu

Laczkovszki Gábor - Eszerzodes.hu PMT nyilvántartás az Eszerzodes.hu-val

A magyar jognak megfelelő jogilag kötelező erejű pár kattintással megköthető szerződés sok menedzser álma. Az Eszerzodes.hu megvalósította ezt az álmot, és most minden gazdasági szereplő számára elérhető online szolgáltatás formájában. És nem csak szerződésre lehet használni, hanem mindenféle dokumentációhoz, például a könyvelők számára idéntől kötelező PMT monitoring nyilvántartáshoz. is. Laczkovszki Gábor az Eszerződés.hu ötletgazdája bemutatja, hogyan lehet ezt a macerás folyamatot percek alatt megoldani.
eszerzodes.hu

Volenszki Sándor - Cashbook Lássuk a számlát! - három kapcsolódó előadás

A Cashbook azzal a céllal készült, hogy a könyvelő és a vállalkozó között egyszerűsítse a kommunikációt, tárolja és továbbítsa a számlaképeket és/vagy adatokat, valamint könyvelési és adózási információkat. A Cashbookba a könyvelő a könyvelőprogramján keresztül tud regisztrálni, majd ezt követően tudja meghívni az ügyfeleit a Cashbook használatára (szintén a könyvelőprogramból). Első integrált partnerük az RLB volt, most már a Relax könyvelőprogrammal is működik az API kapcsolat és további bővülések várhatóak.
cashbook.hu

Szabó Dénes - Billcity Lássuk a számlát! - három kapcsolódó előadás

A Billcity folyamatosan fejlődő optikai számlakép feldolgozó alkalmazás rengeteg integrációval és adatkapcsolattal. Segítségével online felületen papírmentesen lehet követni egy számla. Ezen felül a Billcity Workflow segítségével egyedileg testre szabható folyamatokat állíthatsz össze magadnak a könyvelőirodád és ügyfeleid igényei szerint. 2021-es fejlesztéseik között megtalálod a NAV szinkront és számos hazai bank bankszámlatörténetét is.
billcity.hu

Fröhlich László - Reptax Adókalkuláció és beszámolókészítés könnyen és gyorsan

A könyvelők kedvenc májusi elfoglaltsága a beszámolókészítés. Nem mindig egyszerű összeszedni az adatokat, és rengeteg idő megy el az ellenőrzésre is. László előadásában megismerhetünk egy praktikus megoldást. Reptax egy excel alapú adókalkulátor és beszámoló készítő szoftver, mely arra készült, hogy megkönnyítse a könyvelők munkáját a zárási időszak alatt. Számos könyvelőprogramból képes főkönyvet beolvasni, hogy minimalizálja a hibalehetőségeket. Segítségével főkönyv beolvasása nélkül is van lehetőség adókalkuláció és beszámoló készítésére, de igazi előnye, hogy a könyvelőprogramból beolvasott főkönyvi adatok segítségével, számos automatizmuson keresztül rendkívül gyorsan lehet a zárást elvégezni.
reptax.hu

Online könyvelőprogram "Ki mit tud"? Ima és Relax - páros előadás Ódor Péterrel és Gábor Tamással

Azt sok könyvelő eldöntötte már, hogy felhő alapú online könyvelőprogramra fog áttérni. "De melyiket válasszam?"  Az előadás íránytű lesz, mely segít eligazodni, és megkímél pár felesleges körtől.
Az IMA és a Relax programokat fókuszba helyezve végigveszik a funkcionalitásbeli különbséget, neked már ezeket nem kell megfejtened.
Ha könyvelőprogram váltáson gondolkodsz, de más programot céloztál meg, akkor is nagyon hasznos lesz az előadás, tudni fogod milyen funkciókat érdemes keresned az új programodban.
Ha valamiért még nem ismernéd a programokat:
imakonyveloprogram.hu
relaxkonyveloprogram.hu

Zádori Jácint - Adócampus Könyvelői kihívások és jövőkép 2021

Jácint 1992 óta tartozik vagy követel, 1997 óta könyvelőirodai berkekben. Manapság az Alföld három városában működtetnek könyvelőirodát testvérével közösen. Az elmúlt negyed században több mint ezer gazdasági társaság könyvelésében vett részt kezdve a katás egyéni vállalkozásoktól a több milliárd forgalmú holdingokig. De nem csak könyvel, nagy hangsúlyt helyez az ügyfelek és a könyvelők edukálásra is. Az Adócampus könyvelési szakmai vezetője. AZ MKOE elnökségi tagja, egyben a dél-keleti  régióban képviselője is.
adocampus.hu

Gerstner Tamás - Cadren Lássuk a számlát! - három kapcsolódó előadás

Cadren a modern könyvelőirodáknak nyűjt innovatív megoldást a mindennapos túlterheltség és munkaerőhiány ellen. A kimondottan könyvelőirodáknak készült szoftver célja, hogy gyorsabbá, rendezettebbé és könnyebbé tegye az ügyfelekkel való kapcsolattartást és a könyvelési anyag átadását. A papíralapú könyvelőirodából egy csapásra online, papírmentes könyvelőirodát varázsol.
cadreniroda.hu

Nagy Patrik - Beosztasom.hu Beosztás tervezés és munkaidő nyilvántartás felhőben

Patrik új generációs programozó, gyorsabban fejleszt, mint ahogy azt mi megszoktok. Felhú alapú beosztástervező és munkaidő nyilvántartó programja a beosztasom.hu könyvelői csomagja kifejezetten könyvelőirodáknak nyújt megoldást a jelenléti ívek praktikus kezelésére. Patrik az elmúlt hónapokban több mint 10 könyvelői kérést fejlesztett bele a programba.
konyvelo.beosztasom.hu

Kecskés Alíz - Likviditás gombnyomásra Faktoring egyszerűen és gyorsan applikációval - A BÁV FAKTOR előadása

A XI. században a vállalkozások sikerének egyik kulcsa a likviditás. hazánkban azonban nem mindig egyszerű megtalálni a megfelelő foráást ehhez. A faktorálás csábító lehetőség, de eddig a bonyolult és lassú adminisztráció miatt ez a kisebb szereplőknek nem érte meg. Szerencsére a technológiák fejlődése meghozta erre is a megoldást a kisebb vállalkozások számára is. A téma előadója 17 éve a finanszírozásban dolgozó faktorálási szakértő, volt tanácsadó, szakértő kockázatkezelési és credit controll területeken is.Jelenleg a BÁV Faktor Zrt. értékesítési csapatát vezeti.
bavfaktor.hu

Helyszín
A Sugár Mozi 400 fős terme ideális helyszín workshopok tartására. A nagyméretű vetítővászon az egész teremből jól látható. A kényelmes moziszékek komfortosak több órás előadás alatt is. A hatalmas előadóteremben modern technika áll rendelkezésre, így a közönség könnyen mindent jól hall és lát.

Az előadások után egy szendvicsebéd kíséretében kerül sor a kapcsolatépítő networking szekcióra az elegáns Club Royal teremben. Ezután párhuzamosan futó workshopok lesznek párhuzamosan és folyamatosan egészen a rendezvény végéig.

A workshop szekcióban személyesen kérdezhetsz olyan könyvelőktől, akik már aktívan használják az adott technikát. Itt gyűjtheted be a leghasznosabb információkat hogy miként lehetsz Te is 3.0-ás könyvelő, és hogyan lesz sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a munkád a jövőben.
Közlekedés
Ha tömegközlekedéssel érkezel, az Örs vezér téri metró végállomás kb 150 méterre van. Ha autóval érkezel parkolni a Sugár vagy az Ikea alatti parkolóban tudsz. A mélygarázsok kapacitása korlátozott, de az IKEA parkolóban szinte minden délelőtt van szabad hely. A parkoló használata díjköteles.
Miért ajánljuk Neked a részvételt?
A Nagy cégek megoldásairól sokat hallottál már. De vannak kisebb cégek, gyakran nagyon jó ötletekkel, jól működő könyvelést könnyítő megoldásokkal. Nem kell neked végigpróbálni mindent, hogy megtaláld a legjobb módszereket. Elég, ha meghallgatod azokat a szakembereket, akik már végigjárták az utat.
Ajánljuk a részvételt azoknak, akik gyakorlati tapasztalati beállítottságúak, és szívesen tanulnak "Best Practice" technikákat.
Nem ajánljuk a részvételt azoknak, akik jobban szeretik az elméleti tananyagokból elsajátítani a tudást, és inkább végigpróbálnának minden lehetőséget.
Szintén nem ajánljuk azoknak, akik szeretik a huszadikai stresszt és a bemájusodást.
Ötlet és házigazdák
A könyvelés 3.0 Workshop ötletgazdái Ódor Péter és Gábor Tamás. Egy hosszan elnyúló szakmai beszélgetés vége felé jött elő az, hogy milyen kár, hogy nincsen önszerveződő könyvelői konferencia, ahol tényleg azok adnak elő akiknek jól működő megoldásaik vannak, nem pedig a "szokásos" nagyobb cégek.
Ezután kb 20 másodperc néma csönd következett, ami soha nem volt jellemző kettőjük beszélgetésére.
Az ötletből terv lett, kialakult az a vezérfonal, hogy ha könyvelőknek szól a konferencia, akkor az előadók is legyenek könyvelők, vagy legyen rajtuk egy könyvelői szemüveg. És terv elkezdett formát ölteni, és az ötletgazdás kiengedték a szellemet a palackból. Az ötletgazdák pedig egyben házigazdás is lesznek, ők fogják konferálni az előadókat.
Ha a 2020-as pandémiás időszak alatt megmutatta a könyvelői szalma az összefogást, a tudásvágyat, a személyes kapcsolatok iránti igényt, akkor a harmadik hullám utáni békésebb időszakban megérdemelnek egy újabb konferenciát idén is!

Ódor Péter

Az IMA ERP szíve, lelke, motorja. Nagy hangsúlyt fektet az ügyfelek edukációjára. Mindig keresi az új technológiákat, új megoldásokat. Könyvelő konferenciákon ő teszi fel a legjobb kérdéseket.

Gábor Tamás

ExcelGuru, a Relax könyvelőprogram, a Beosztásom.hu és a KapuSegéd marketingese, könyvelői közösségépítő.
Digitalizációmániás, küldetése, hogy a könyvelők életét könnyebbé tegye.
Részvételi díjak
A részvételi díjról áfamentes számlát állítunk ki a regisztráció során megadott adatok szerint. A számlát emailben küldjük ki.
Normál jegy
9000
Ft/jegy
 • Összes előadás
 • Workshopok
 • networking
 • 4 óra parkolás a Sugárban
 • büféasztal fogyasztás
 • 3000Ft kupon
 • · · • • • · ·
MEGVESZEM
PÁROS jegy
2x7000
Ft/2 fő
 • Összes előadás
 • Workshopok
 • Networking
 • 4 óra parkolás a Sugárban
 • Büféasztal fogyasztás
 • 2000Ft kupon
 • 2 fő részvétele 
MEGVESZEM
Élő közvetítés
4000
Ft/jegy
 • Összes előadás
 • Élő közvetítés
 • Visszanézhető felvételek
 • Tematikus videófelvételek
 • 1000Ft kupon
 • · · • • • · ·
 • · · • • • · ·
MEGVESZEM
Előadások
Az interaktív workshop jelleg miatt az előadások kicsit csúszhatnak. Cserébe viszont remek a hangulat.

8:30 Regisztráció

Érkezés, regisztráció, ülőhelyek elfoglalása

9:00 Gábor Tamás és Ódor Péter

Workshop megnyitása
Köszöntés

9:05 Sárospataki Albert - Billingo

Billingo Marketplace

9:30 Ódor Péter és Gábor Tamás

IMA és RELAX - hasonlóságok és különbségek

9:55 Lackovszki Gábor

PMT online - Pénzmosási nyilvántartás

10:20 KECSKÉS ALÍZ - BÁV Faktor

Faktoring egyszerűen és gyorsan applikációval

10:45 Kávészünet

Kávé, üditő, péksütemény és jó hangulatú beszélgetés, kapcsolatépítés az előtérben

11:05 Várdai Béla és Nagy Patrik

A kényelmes könyvelés titka
Kapusegéd és Beosztasom.hu

11:30 Fröhlich László - REPTAX

Beszámolókészítés könnyen és gyorsan

11:55 Gerstner Tamás, Szabó Dénes, Volenszki Sándor,

Lássuk a számlát!
Billcity - Cadren - Cashbook

12:40 Kávészünet

Kávé, üditő, péksütemény és jó hangulatú beszélgetés, kapcsolatépítés az előtérben

13:00 Nagyné Varga Mária

MOSS és OSS egyszerűen ETSY ügyfél könyvelése

13:25 Zádori Jácint - Adócampus

Könyvelői kihívások és jövőkép 2021

13:50 Gábor Tamás és Ódor Péter

Az előadások zárása

13:45 Szendvicsek és kapcsolatépítés a Club Royal teremben

A Helyszíni rendelkezők számára szendvicsek és kapcsolatépítő kötetlen beszélgetés a Club Royal teremben

14:15 Workshopok a Club Royal teremben

Személyes konzultásciós lehetőség a workshop előadóival:
Billingo, Billcity, Cadren, Cashbook, E-szerzodes (PMT nyilvántartás), Faktoring cég, IMA ERP, Relax

16:00 Konzultációk befejezése - Workshop zárása

Az esemény fő támogatója:

Előadóink:
 
Könyvelés 3.21 Workshop - Jövőbe mutató lehetőségek
Speciális feltételek vírushelyzetre
A Könyvelés 3.0 Workshop megrendezésének nincs akadálya.
Mint ismert 2020-ban az egész világra kiterjedő COVID járvány miatti óvintézkedések voltak, melyek korlátozták bizonyos létszám feletti rendezvények megszervezését. 2021 nyarára a járvány lecsillapodott, és a rendezvényeket ismét engedélyezték. Azonban fel kell készülnünk egy olyan esetre is, ha ismét korlátozások lépnek életbe.
Hogy a Könyvelés 3.21 Workshop kapcsán ennek megfelelően járunk majd el, betartjuk az Operatív Törzs, illetve Magyarország Kormánya által elrendelt óvintézkedéseket. Jelenleg nincs létszám korlátozása a beltéri rendezvényeknek, és a helyszínül szolgáló Sugár Moziban sem kötelező a maszkviselés, de a védettségi igazolvány szükséges az üzleti rendezvényekre. Azonban mi sem látunk a jövőbe, így ha jogszabályi változás miatt a rendezvényt nem lehet megtartani, vagy csak létszámkorlátozással lehet megtartani, követni fogjuk a szabályokat. Az ilyen helyzetet VIS MAJORként kezeljük. Ilyen esetben a szervezők a körülményekhez igazodva eldöntik, hogy lemondják, vagy korlátozásokkal megtartják az eseményt. Az is előfordulhat, hogy a helyszíni rendezvényeket betiltják, de online közvetítéssel megtartható a workshop.  Ilyen esetekben a helyszíni jegyeket átváltjuk online jegyekre a már kifizetett részvételi díj különbözete visszafizetésre kerül. A részvételi díj visszafizetésén túl minden további követelést (esetleges kártérítést, költségtérítést, vagy bármilyen egyéb igényt) kizárunk.
Szervezés
Szervező: ExcelGuru.Info